IP KAMERA SİSTEMLERİ

Hem konforunuzu hem güvenliğinizi düşünen sistemler olan IP Kameralar; size, sevdiklerinize ve çalışanlarınıza güvenli bir ortam sunar. Network ortamına adapte edilen, net ve eksiksiz bir görüntüleme sunan IP Kamera Sistemleri ile internete bağlı herhangi bir cihazla koruma altına alınan yerler kayıtlı ve anlık olarak izlenebilmektedir. Karmaşık ve pahalı sistemler yerine internet bağlantısının sağladığı hızlı erişim ve etkileşimi kullanan IP Kamera Sistemleri ile güvenliği istenen alanları her an kontrol edilebilmektedir.

LAZER KAMERA SİSTEMLERİ

Yüksek görüntü kalitesine sahip lazer kameralar 50x’e kadar dijital, 30x’e kadar da optik zoom özelliğine sahiptirler. Her türlü dış ortamda sıkıntısız bir şekilde görüntü aktarımı sağlayabilirler. Optik zoomlarda görüntüde dağılmaları yaşanmaz. Bu yüksek teknik özelliklerinden dolayı özellikle güvenlik alanında yoğun biçimde kullanılmaktadır.Özellikle çok uzun mesafelere optical zoom özellikleri ile ulaşabilir ve görüntü netliği kaybolmadan sahadan görüntü aktarabilirler.

TERMAL KAMERA SİSTEMLERİ

Termal kamera, görüntüleme yöntemi olarak gözle görülmeyen IR enerjiyi (ısıyı) esas alan ve görüntünün genel yapısında IR enerjiye göre oluşmuş renkler ve şekillerin belirlendiği bir görüntüleme sistemidir. Gözümüzün göremediği kızılötesi aralıkta termal enerji yayılır. Bu aralık kırmızı ışık ve mikrodalga ışınları arasındadır. Termal kameralar çıplak gözle görülmeyen bu ışık dalga boylarını algılar ve ciddi sonuçlar doğurabilecek problemleri net olarak görebilmeyi sağlar. Bir çok kritik işlemin olduğu endüstri kollarında üretimin sorunsuz yapılması, iş kaybının azaltılması kapsamında bir çok teknik ve teknolojiden faydalanılmaktadır.

ANALOG KAMERA SİSTEMLERİ

Analog kameralar tarafından çekilen görüntünün, koaksiyel kablolar üzerinden DVR kayıt cihazılarına kayıt edilmesi ve izlenmesi esasına dayanan sistemlere Analog Kamera Sistemleri denilmektedir. Her ne kadar sistemler Analog olarak anılsa da kayıtlarda Dijital olarak yapılmakta ve izlenmektedir. Son yıllarda ki hızlı teknolojik gelişmeler ile Analog Sistemler artık doruk noktasına ulaşmış durumdadır. Bundan yaklaşık 12-13 yıl öncesinde Siyah&Beyaz, 380 TVL Kameralar ve Kasete kayıt yapan sistemler mevcutken, bugün gelinen nokta da Renkli, 600TVL Kameralar ile Real Time kayıt ve izleme yapabilen çok daha gelişmiş sistemler kullanılmaktadır

KAYIT CİHAZLARI

CCTV sistemlerinde, güvenlik kameraları üzerinden gelen görüntüyü kayıt altına alabilen cihazlara Dijital Kayıt Cihazı (DVR) adı verilmektedir. Kişinin talebi doğrultusun da 4-8-16-32 kanal seçenekli olması ve modellere göre farklı özellikler içermektedir.

CCTV Dijital Kayıt Cihazlarının (DVR) genel özellikleri;

Gerçek zamanlı kayıt yapabilme,
Canlı izleme, kaydetme, geri izleme ve ağ paylaşımı yapabilme,
Sabit diskler (HDD) sayesinde uzun süre kayıt yapabilme,
Gece yüksek görüntü kaydı için uygun filtre kullanabilme,
İstenilen saatlerde çalışabilmesi için otomatik zamanlayıcı kullanımı,
USB arabirim ya da DVD yazıcı aracılığıyla görüntüleri yedekleyebilme gibi standartlara sahip olabilmektedir.Dijital kayıt cihazlarının Network Video

Kayıt Cihazı(NVR) ve Hybrid DVR(HVR) olarak çeşitleri de bulunmaktadır. NVR’lar network tabanlı kamera sistemlerinde görüntüleri kayıt altına almak için kullanılır. Yeni nesil olarak adlandırılan Hybrid Dijital Kayıt Cihazı(HVR) ise hem analog hem de IP kamera kaydı yapabilmektedir. Hybrid DVR ile standart CCTV kameralarıyla birlikte IP kameralar da kayıt altına alınabilmektedir.

ENCODER – DECODER ÜNİTELERİ

Kodlayıcılar – Encoder

Analog kameralardan gelen video sinyallerinin IP ağı üzerinden aktarılabilmesi için analog video sinyalini dijitale çevirerek ağa gönderilmesini sağlayan cihazlara IP encoder- kodyacı diyoruz. Bu anolog olan sistemimizi network taşımamıza yardım ettiği gibi hali hazırdaki bir ıp kamera sistemine analog bir kamera bağlamamızı da sağlamakta.

Çözücü – IP Decoder

Network Kameraları ve Video Kodlayıcılarından gelen MPEG/JPEG görüntü verilerinin kodunu çözebilir. Bu sayede görüntülerin izlenmesini sağlar bazı modelleri network video ve ses akışlarını HDMI standart sinyallerine dönüştürerek HD ekranların sisteme bağlanmasını mümkün kılabilir.

MUHAFAZA-LENS-MONTAJ

AKSESUARLAR

  • • Kamera Lensleri
  • • IR Spotlar
  • • Kamera Muhafazaları
  • • Kamera & Muhafaza Ayakları
  • • Kamera Besleme Üniteleri
  • • Video Balun
  • • Pan Tilt-Zoom Üniteleri
  • • Bnc & Jack
  • • Distribütör
  • • Kablolar

YÖNETİM YAZILIMLARI

VMS yani video yönetim sistemleri en temel haliyle birden fazla kameranın bir ağ üzerinde çalıştırılabilmesi için video yazılımı ile sunucunun verimli bir şekilde entegre edilmesini sağlar. Video yönetim sistemlerin temel işlevi ip destekli bir ağ üzerinden video donanımlarıyla ilgili işlemler ve işlevler için akıllı yazılımlar sunmaktır. Ağ üzerinden bağlanan kamera sayısı arttıkça yönetim sistemlerine olan ihtiyaç da artıyor. Günümüzdeki video yönetim sistemleri ağ entegrasyonunun yanı sıra sundukları analizler ile kullanıcılarına, ”güvenlik unsuru olarak gözetimden” çok daha fazlasını vaat ediyor.